`

Archief voor June 21, 2006

grasmere journals

Vandaag een reeks van vijf fotocollage’s afgerond geïnspireerd op de dagboeken van Dorothy Wordsworth, de ‘Grasmere Journals’.

Dorothy Wordstworth was de zuster van de bekende dichter William Wordsworth. Aan het einde van de 18e eeuw betrokken zij samen het Dove Cottage bij Grasmere Lake in de Lake District. Zij beschrijft in haar dagboeken van deze periode het leven op het engelse platteland op een liefdevolle ingetogen wijze. Haar wandelingen, de tuin, de heuvels, de rondzwervende bedelaars, het weer en het wel en wee van haar broer en hun vriend Coleridge zijn de hoofdthema’s in haar dagelijkse leven. Vaak is ze alleen omdat William als broodschrijver veel reisde.
De kwetsbaarheid van alles wat haar omgeeft en de manier waarop zij al het kleine om haar heen waarneemt en beschrijft, raakte bij mij een natuurromantische gevoelige snaar. Het lezen van de dagboeken was voor mij aanleiding om de sfeer ervan vast te leggen in een reeks werken: de “Grasmere Journals”.

KLIK VOOR MEER

Comments (3)

borrel gewenst

De vlierbloesemwijnen borrelen nog steeds niet! Ik heb er voor de zekerheid nog wat extra gist bijgedaan, misschien was de giststarter wat lui.

Ik heb mezelf maar gerustgesteld met een glas water met vlierbloesemsiroop. Die is ten minste klaar! Ook lekker met een scheut koude wodka.

 KLIK VOOR MEER

Siroop van Mandarijntje volgens wildplukkerrecept.

Comments (3)