`

Archief voor July 22, 2006

meeuwen 2

KLIK VOOR MEER

Mandarijn heeft vakantie en Wildplukker heeft ook maar tien dagen vrijgenomen om op Texel te verblijven. De komende dagen zal Wildplukker zich storten op het echte buitenleven dat in Amsterdam - op enkele refugia na - toch ver te zoeken is.

Op de boot begint de vakantie direkt. Het loslaten van het vaste land is een instant psychisch keerpunt. De rit naar Den Helder over de altijd drukke snelwegen, het wachten bij de oerlelijke afmeerhaven en het inrijden in het stinkende laadruim wordt direkt gevolgd door een totale buitenervaring: op het dek staan en turen naar de einder terwijl alle bewegingen, geuren en beelden om je heen door de ritmes van de natuur worden voortgebracht. Met het loslaten van de kade wordt alle stress en drukte losgelaten. De geest laat los en vliegt vrij over het water in een flits naar de overkant: Wildplukker is eigenlijk geestelijk al op Texel aangekomen.

Daar kunnen de meeuwen om hem heen nog een puntje aan zuigen, gevangen als ze zijn in het schemergebied van de oversteek: zij vertrekken nooit en komen nooit aan. Ze doen hun dagelijks repeterende voedsel-biets-act op het ritme van de boot: een doelloos bestaan door voedseldrift gedreven. Gelukkig heeft Wildplukker de veerman betaald en mag wel oversteken…

Onderweg betrekt het weer heel snel. Nog geen uur later barst het onweer los en begint het te regenen. Mandarijn nodigt Wildplukker uit voor een pannenkoekje bij Klif 23. Mandarijn kiest voor een pannenkoek met Texelse schapenkaas waarop zij een gemengde salade uitstrooit en het geheel vervolgens oprolt tot een soort mexicaanse wrap. Wildplukker kiest voor de Pannenkoek Pizza, een soort hybride italiaans-hollandse maaltijd op deeg, inclusief doperwten en spinazie en een laag kaas. Ook lekker.

’s Avonds wacht hem eindelijk het stuk kruisbessentaart bij de thee. Heerlijk en zuur, dus wel wat slagrom erop! Hhmmm.

Comments (1)