`

Archief voor July 23, 2006

vaste tuin

KLIK VOOR MEER

Naast het akkertje hebben we ook nog een vaste moestuin. Beiden bevinden zich op het moestuinencomplex van Den Hoorn. Mandarijntje heeft zelf geen tuin aan huis en dus hebben we de vaste tuin als een lekkere zittuin ingericht met bloemen, kruiden, fruitbomen en wat groenten. Net als de akker is het 200 m2 groot. We hadden beiden weinig tot geen ervaring met tuinieren dus het is experimenteren geblazen.
Is Wildplukker voortvarend bezig geweest met de aanleg, het onderhoud schiet er erg bij in. De tuin is dan ook volledig overwoekerd. De komende vakantie gaat hij weer een poging wagen om het op orde te krijgen … al is het er evengoed wel erg mooi.

Comments (2)

oogsten

KLIK VOOR MEER

Vandaag is mijn eerste echte dag op Texel dus gaan we snel naar de akker om te kijken hoe alles er bij staat. Mandarijntje heeft al vier dagen geen courgettes geoogst en voorspelt veel doorgeschoten exemplaren. Tot mijn verbazing is de hele akker dichtgegroeid en beginnen de pompoenen al over te steken naar de buren. De courgettes verdringen elkaar om de stam, de planten schreeuwen om adem dus is het oogsten geblazen…

KLIK VOOR MEER

Comments (2)