`

Archief voor August 1, 2006

avondrood, water in de sloot

Eindelijk lekker weer! Hoosbuien kletterend op het zoldertuimelraam van zijn kamertje in Herberg Mandarijn maakten Wildpukker vroeg wakker en deden hem zich verheugen op een natte koele dag. De natuur en de tuin smachten hier al weken naar en Wildplukker met hen.

Buien boven Den Hoorn

Wat later op de dag wilde Wildplukker kijken wat een brand vorige zondag heeft veroorzaakt tussen de Horsmeertjes op de westpunt van Texel en ging er met Mandarijn heen. De brand was veroorzaakt door een jongen van vijftien die wilde kijken of het gras snel wilde ontvlammen en hij kreeg snel antwoord. In korte tijd stond 8 hectare in vuur en vlam. Foei!
Wel was de jongen zo verantwoordelijk om 112 te bellen en waarschuwde hij ook een boswachter (Wildplukker’s kennis Granaatbloemwasplaat) in de Staatsbosbeheerpost nabij. Vervolgens hielp hij ook nog mee met het blussen. Bravo!!
Wel krijgt hij een fikse taakstraf.

KLIK VOOR MEER

Bij inspectie viel de schade mee en er kwamen al weer vele sprietjes tevoorschijn. Ook is Wildplukker benieuwd of er straks allerlei zogenaamde ‘brandplekpaddenstoelen’ tevoorschijn komen. Met de regen van afgelopen nacht misschien al binnenkort.

We wandelden verder.

KLIK VOOR MEER

Dit monster van 9 cm kwamen we tegen ten noorden van het westelijke Horsmeertje. Hij zat lekker te eten van het Wilgeroosje waar deze Olifantrups zo van houdt. Hij heet zo omdat hij op de slurf van een olifant lijkt (?!?!?!?). Het is de rups van de Avondroodvlinder, een spectaculair mooie nachtvlinder met felle magenta en kerrykleuren.

Comments (2)