`

Archief voor August 25, 2006

alle mannen die varen willen…

Na de bruisende ervaring in onze havenstad is Wildplukker spontaan naar Texel gegaan om de echte zee weer te snuiven.
In Den Helder aangekomen bleek er file. Terugkerende vakantiegangers?

Klik

Waar zijn de toeristen?

Na een kwartier schuifelen richting binnenstad begon de klok van de boot te tikken en werd Wildplukker nerveus. Hij dacht opeens aan een slimme sluipweg, sloeg bij een brug rechtsaf†en liet al de†sukkels achter zich. Haha!†Zonder a-sociaal af te steken, maar gewoon legaal!†
Nu kwam hij vanaf de andere kant aan bij de boot. Via een tussendoorweggetje vlakbij de loketten kon hij zo indraaien en stond bijna vooraan in de rij. Ook in de aanloop naar de boot was het druk en er stonden lange rijen achter hem.

Pas toen hij aan de beurt was drong het tot Wildplukker door dat hij door deze slimme zet in de verkeerde baan was gekomen: die van de kaarthouders van inwoners, een onbemande doorgang met een alleen een kaartmachine. Al voelde†Wildplukker zich een halve Texelaar, hij heeft nog niet eens een hŠlve bewonerskaart.
Achter hem een lange rij wachtenden, voor hem een spoorboom, wat nu?
De machine vroeg om een kaart en Wildplukker stopte er maar zijn bankpas in want dat bleek ook te kunnen. Alleen kostte de overtocht dan 35 euro. ‘Hoogmoed komt voor den val’, dacht hij, ‘In Godsnaam dan maar!
O jee, geen saldo meer! Paniek. Hij probeerde toch maar zijn†Teso-strippenkaart. Kaart onjuist was de boodschap.†Dan maar gerend naar een bemand loket om de situatie uit te leggen, zwaaiend met zijn Tesokaart en mompelend dat hij in de verkeerde rij stond.
Gelukkig was de situatie in het loket ook chaotisch en een assisterende lokettiste†zag de kaart aan voor een verouderde bewonerskaart. ‘Volgende keer een nieuwe halen’, schamperde het meisje, ‘ik doe de slagboom wel voor je open’.
‘Pfoehh zeg,’ verzuchtte Wildplukker aan boord gereden.

Toen pas bedacht hij dat hij nu helemaal niets betaald had…

Comments