`

Archief voor September 12, 2006

vijgen in Cothen

Gisteren na afloop van de excursie nog even bij vrienden in Cothen langsgeweest om na de broeierige missie bij te komen op hun weldadige buitenplaats met boomgaardjes langs de Oude Rijn. Zij - Moerbij - was ooit mijn galeriehoudster, hij - Doc E - was en is mijn opdrachtgever in de informatica. Beiden zijn Amsterdam ontvlucht om tussen de appels en de peren hun inmiddels drie kinderen groot te brengen en te genieten van het buitenleven. Met volle teugen.

Onder het genot van twee biertjes toont Doc Eámij hun vijgenboom die door de hete zomer dit jaar al zo’n twintig rijpe exemplaren heeft geleverd. De boom doet zijn best om er zeker nog vijftigávoort te brengen. Een rijp exemplaar wordt tevoorschijn getoverd en we smullen van dit kleine broeikaseffect-wonder.

Klik

Moerbij vertelt over de markt waar ze eigen appels en peren verkopen, de kinderen pochen over gejatte appels die natuurlijk leuker zijn dan die uit eigen boomgaard.
Doc E en Wildplukker discussiëren wat over kunst en ondernemerschap en hoe die twee zich tot elkaar verhouden. Voor Wildplukker blijven die twee eenheden het vergelijken van appels en peren en er wordt wat met argumenten heen en weer gesmeten.
Ze nodigen me uit om te blijven eten maar daar ik nog niet helemaal lekker ben en na de late lunch geen eetlustáheb, ga ik weer naar Amsterdam. Doc E drukt me nog zes zakken appels en peren in de hand en ik taai voldaan af.

Comments (1)