`

Archief voor October 7, 2006

terug

Klik 

Wildplukker is weer terug. Lange tijd - het lijkt een eeuwigheid - vertoefde hij in de onderwereld. Hij daalde af… ja, moest afdalen… vanuit een innerlijke drang, maar vooral om een geliefde buit te vinden die alleen daar te vinden is. Na een zware tocht - waar hij overwinningen behaalde en verliezen moest nemen - kwam hij weer terug in het ondermaanse. Zwaar beladen strompelde hij het nachtlicht in, wierp zijn buidel ter aarde en aanschouwde de inhoud… zij was rijk gevuld met onderaards goud. Op de bodem lag zijn verkreukelde ziel. Verkreukeld maar ongeschonden. Buiten lonkte de volle maan die van vrijdag op zaterdag met een overweldigend licht Amsterdam overstraalde. Wildplukker is in zijn missie geslaagd en kan weer wildplukken!

Klik

Wildplukker ging zaterdagochtend weer het bos in dat hij zo gemist heeft. De herfst wil nog niet naderen, bomen laten met tegenzin een blad los, bloemen bloeien met een laatste geestdrift en bezweren de naderende winter. De regen heeft de bosvloer weer zacht gemaakt en maakt iedere tred bijna geluidloos. Zo mag hij het graag zien!

Toch zijn er weinig paddenstoelen. Wildplukker deed zijn ronde door zijn proefvak. In de omliggende bosjes vond hij genoeg cantharellen voor een lekker maal. Daarna struinde hij langs de eikenlaan van Landgoed Spanderswoud. De donkere overwaaiende buien en het scherpe zonlicht tussendoor maken het landschap onwerkelijk. Hij loopt geconcentreerd in de bermen turend de laan af. Hier helemaal niets, geen enkele paddenstoel… alleen de frisse wind van een naderend regenfront prikkelen zijn zintuigen… heerlijk.

Comments (2)