`

Archief voor October 10, 2006

duinkorstjes en zandsnippers

Duindoornbessendeegje.jpg 

Al lange tijd  had Wildplukker het in zijn hoofd om nieuwe zoutjes op de markt te brengen die wat “wilder” zijn dan de zoutjes uit de winkel. De inspiratie hiervoor kwam op Texel een jaar geleden en was niet culinair ingegeven maar landschappelijk. Hij verzon “Duinkorstjes”, ”Zandsnippers” en “Mostapijtjes”. De culinaire equivalenten moesten nog verzonnen worden. Iets met Zeekraal of Duindoorn.

Klik

Nu een jaar later moest het er maar van komen. Het werden Duinkorstjes met als basis een deegje aangelengd met Duindoornbessensap. Behalve smaakgeven bleek het ook het deeg mooi oranje te maken. Bovenop ook nog een topping van Duindoornsap, grof zeezout (Sel Marin van het eiland Noirmoutier) en komijnzaad. Het recept verder blijft geheim voor het geval Wildplukker het op de markt gaat brengen in de traiterie van mevrouw Gerritsen.
In drie gangen werd met verhoudingen geëxperimenteerd: de eerste was te zuur, de tweede was lekker, en de derde was met andere toevoegingen en ook lekker. Wordt vervolgd…
Tegelijk ook kroketjes gemaakt van restjes pompoen, aardappel, garnalenbouillon, adzuki-boontjes en diverse kruiden. De bouillon was over van een lekkere pittige pompoensoep met harissa.

20061009snipper4.jpg

Comments (2)