`

Archief voor October 12, 2006

trompetgeschal

Wildplukker werd ’s ochtends wakker door trompetgeschal. De Hoornen van overvloed roepen hem. Waar hij gisteren struinde moet vast meer staan en hij heeft in de boeken gelezen dat ze prima te drogen zijn. Ook voelt hij dat hij wat voor landheer Groninger moet doen, dus gaat hij het vandaag groots aanpakken. Ruime rugzak mee en veel sluitstripzakken. Deze zijn luchtdicht af te sluiten waardoor de inhoud niet geplet wordt. (Wildplukker is getrouwd met sluitstripzakken. Hij gebruikt ze VOOR ALLES, maar daarover een andere keer)
Hij kwam op de kalkrijke kleihellingen met zijn neus in de boter. Tientallen mycelia brachten honderden, ja duizenden trompetjes voort. Wildplukker kon zijn naam volledig ten gelde laten komen. Hier en daar vond hij ook nog trechtercantharellen en nog andere varianten.

Klik

Grauwe cantharel - Cantharellus cinereus

Uiteindelijk ging hij na vier uur plukken - ondertussen nog veel anders moois bekijkend en fotograferend - zwaar bepakt de heuvels af. Thuisgekomen bleek het 8 kilo te zijn. Voor de aanwezige gasten (Dinero, Groninger en twee opvangjongeren) bereidde hij een verse pasta met een saus van de gevonden voorwerpen.

Klik

Comments