`

Archief voor februari 28, 2007

ijdelheid of gezondheid

Klik

“Het is alles ijdelheid en najagen van wind”, ze Prediker ooit. Zo denkt de politiek al jaren over de tandarts. Het is voor de minima helemaal onbetaalbaar geworden om je gebit nog in stand te houden en dus ontstaat er voor velen een dilemma: ijdelheid en dokken of laten sloffen en besparen. Ook voor Wildplukker is het een aderlating. Gezondheid speelt blijkbaar geen rol.

Wildpukker denkt hier anders over. Een afgebroken kies – verder zonder pijn – zorgt al maanden voor problemen: een rechteroog dat slecht scherpstelt, en een rechteroorontsteking. Dit laatste zeurt nog door en heeft de verzekering al zeker zo’n 400 euro gekost aan doktersbezoeken en medicijnen. Als blijkt dat het snel verdwijnt na herstel van de kies is voor Wildplukker het bewijs geleverd: een slecht gebit schaadt de gezondheid.

Klik

Door gebrek aan liquide middelen en drukte had hij de gang naar de tandarts steeds uitgesteld. Daar kwam ook nog bij dat hij een vrouwelijke Koreaanse tandarts had die, hoewel klein van postuur, tanig van leden was en op geen enkele manier fijn besnaard. Per sessie moest al snel tien maal de grens aangegeven worden, want zelf had ze die niet.
Nu heeft hij echter een vriendelijke en zeer bekwame tandarts gevonden, ook nog in de buurt. Zijn naam doet misschien niet het beste vermoeden – Rotteveel heet de man, écht waar – maar na het eerste bezoek was Wildplukker helemaal tevreden.

Vandaag was alweer de derde sessie. Kies 2 en 3 waren aan de beurt, volgens Wildplukker de boosdoeners. Na een behandeling van ruim een uur was er weer sprake van kunstzinnige monumentenzorg.

Klik

Het zal mij benieuwen of de andere klachten nu verdwijnen… en dan op naar de volgende drie sessies…

Reacties (2)