`

Archief voor April 4, 2007

Wildplukker op TV

Vandaag werd Wildplukker ‘in het wild’ geïnterviewd voor RTV Noord-Holland. Met een eenmansploeg ging hij naar IJburg om binnen een uur eens goed te wildplukken. Ondanks het korte tijdsbestek konden we al direct naast de bebouwing diverse dingen vinden en werd Wildlukker uitgedaagd van alles te eten: paardenbloemen kende hij al, maar ook de bloem van het Klein hoefblad smaakte erg lekker, bijna zoet.

Klik

De inzet was de wilde raketsla die hier vorig jaar massaal op een grasveldje langs een nieuwe IJkade stond. Helaas was dit veldje net platgewalst en lag er alleen maar kaal zand (zie achtergrond foto). Gelukkig stond er nog wel wat langs de stoepranden en kon er toch nog in beeld gehapt worden.

Of Wildplukker zijn volledige voedselbehoefte uit de natuur haalde?, was een vraag van de sympathieke buurtbewonende interviewer.

Ja, ammehoela zeg. Alhoewel het wel zou kunnen. Menigmaal heeft Wildplukker zich verbaasd over de vele ‘sukkels’ die een hongerwinter beleefden in de stad terwijl het eten overal voor het oprapen ligt. Vis in de grachten, wortelstokken van allerlei planten in de grond, paardenbloemen, slakken, noem maar op…

Wildplukker (als karikatuur) is te zien in het programma Van zuks dus donderdag de 12e en/of vrijdag de 13e op RTV-NH, ’s avonds om het uur. Hij kende het programma niet en is benieuwd want het is maar enkele minuten… maar houdt het in de gaten.

Comments (1)

Woldstrand en Erkemederstrand

Klik

Vandaag met de WMOIJ op stap. De paardenbloemen laten nog op zich wachten maar wel overal Madeliefjes. Gekke naam eigenlijk. Heeft het iets met maden van doen?
Ook zij is een samengesteldbloemige, kwam ik tot de ontdekking bij het nader bekijken van het gele hartje: de gele puntjes zijn kleine vijflippige bloemetjes.

Klik

Comments