`

Archief voor April 29, 2007

van Valkenburg naar Gulpen

Klik

Het gezelschap had vandaag de ambitie om van Valkenburg naar Slenaken te wandelen, zo’n twintig kilometer over heuvels en door dalen.

Klik

De plek en de vakantieperiode deden ons met vele andere wandelaars in processie schuifelen over uitgezette paden. Niet des Wildplukkers, maar Limburg is nu eenmaal populair.
De natuur is in volle hevigheid losgebroken in lentestuipen van bloei, groei en expansie. De paardenbloemen zijn in hun nadagen al gaan de enkelingen bijna het hele jaar door. Het was broer opgevallen dat er heel vaak een toefje op de pluizenbol zit. Het is een restje van het bloemhoofdje en het bleek op bijna de helft van de paardenbloemen aanwezig te zijn.

Klik

Paarden uit iets grotere stal waren eveneens een opvallende verschijning in het Limburgse landschap. Ik heb het over de paardenkastanjes. Overal schitterend bloeiend in roze, witte en veelkleurige toortsen. Heeft u wel eens van dchtbij gekeken hoe mooi ze bloeien?

Klik

Wegens teveel filmen, fotograferen en anderszins dralen, plus de algehele vermoeidheid bij enkele leden besloten we het in Gulpen met bier, bitterballen en vlammetjes voor gezien te houden.

Comments