`

Archief voor May 10, 2007

en route

Met pen en papier trok Wildplukker er op uit om en wandelroute vast te leggen voor de heer des huizes ten bate van toekomstige wandelgasten. De tocht ging zuid-oostwaarts afbuigend naar een noordelijk gelegen meertje en dan via de leprakolonie weer terug.

Bij het openen van de voordeur trof ik achter het raam deze Populierenpijlstaartvlinder aan:

Klik

Het weer was de afgelopen dagen wisselvallig maar nu scheen de zon me tegemoet. Op de eerste heuvel kruisde een uitzonderlijk vroeg vliegende koninginnepage mijn pad,

Klik

niet veel later gevolgd door een gehavende Citroenvlinder die vanwege zijn kleuren mijns inziens beter Limoenvlinder kan heten:

Klik

Val des Trois Fontaines
Na zo’n drie kilometer nam ik een jagerspad door de Val de trois fontaines. De Trois fontaines zelf is een schitterend meanderend beekje van een schoonheid en puurheid dat ik niet schroomde om ervan te drinken en mijn flesje er mee te vullen.

Klik

Combe du Vedet
Weer vier kilometer verder naderde ik het meertje in de Combe du Vedet. Voorraadstapels hout verraden veelvuldige menselijke aanwezigheid. Het valt me op dat ze met vakmanschap gestapeld zijn, met aan de zijkanten een speciale stapeltechniek om omvallen te voorkomen.

Klik

Langs het meer was het een feest van leven: libellen, vlinders en andere insekten zoemden om me heen.

Klik

Uiteindelijk via de voormalige leprakolonie weer terugewandeld, waar ik nog wat foto’s maakte van de vervallen watermolen.

Klik

Comments (2)