`

Archief voor mei 12, 2007

Robiniasalade

Klik

Het wordt hier altijd op prijs gesteld als de gasten koken, een niet gebruikelijke zaak in hotels maar wel zo leuk.
Aangezien ik hier niet voor terugschrik was het voor de tweede keer mijn beurt. Dat betekent shoppen en vooral improviseren met wat er al is om de kosten laag te houden. Alles is hier op basisnivo en de keuken is vegetarisch. Wildplukker is dat laatste absoluut niet maar draait zijn hand niet om voor het bereiden van plantaardige kost.
Het aantal gasten was acht dus wel flink gevulde pannen maken.

Het werd een pasta (met cantharelsmaak er al in) en een saus van diverse groentes waaronder Look-zonder-look, geplukt bij de beek. Landheer Moctezuma had Wildplukker al eerder gewezen op de smakelijke witte Acaciabloesems welke hij zelf voor thee gebruikt.
Bij eigen naspeuring bleken het Robinia- of Valse acaiabloesems te zijn maar daarom niet minder lekker. Wildplukker besloot deze te gebruiken om de Vitelotte-noir-aardappelensalade mee op te leuken.

Klik

Reacties