`

Archief voor May 13, 2007

zodenbank met overkapping 2

Klik

Vandaag weer verder met de vlechtbank. Onderweg kom ik maar liefst drie ringslangen tegen die erg goed blijken te kunnen zwemmen.

Maar eerst wat ankers verzamelen. Met wilgentenen kun je Ďdraaiersí maken: d.w.z. dat je de tenen kunt knikken en voordraaien (torderen)†zodat je ze om de laatste staander kunt wikkelen. Dit om te voorkomen dat de laatste staander losschiet en het vlechtwerk uiteenvalt.
Nu moet ik improviseren en besluit vlechttakken te zoeken met een dwarstak die ik om de staander heen kan haken: een soort anker.
Eerst breng ik de staanders aan de top bij elkaar om alvast de juiste vorm voor de kap te krijgen.

Klik

Sommige aspecten van de bank moest ik nog uitdokteren dus ik besluit alvast de staanders voor de leuning te maken. Ik besluit tenslotte dat ik hiervoor geen gaten maak maar dat ik korte staanders met een moker de grond in ram, deze dichtvlecht en de staanders dan in het vlechtwerk steek voor verankering.
Ook de staanders voor de voorkant van de bank sla ik alvast de grond in. Deze kan ik alvast vechten want die zit me niet in de weg. Het geheel krijgt gestalte…

Klik

Niet lang daarna wordt het tijd om te eten. Het begint spontaan te regenen en op het meer doen zich vreemde patronen voor.

Klik

Comments