`

Archief voor May 20, 2007

receptie in het bos

Klik

Om de vlechtcreatie in te wijden, heeft Wildplukker de aanwezigen op het landgoed uitgenodigd voor een officiële opening. De heer des huizes mag het lintje van Klimop doorknippen onder het genot van Champagne uit de streek en versgemaakte vlierbloesemsap. Moge hij het lang volhouden! Hopelijk zo’n tien jaar. Daarna zal de omringende klimop de bank mogelijk overgroeit hebben en het geheel nog eens twintig jaar overeind houden!

Klik

Na de receptie gaan we met dezelfde groep naar Langres, een oude vestingstad op een heuvel. Onheilspelende koppen keken ons vanaf een balkonornament aan en een hond achter een deur laat ons schrikken. We lopen verder en worden overvallen door een onweersbui. Snel rennen naar het restaurant waar we onszelf tracteren op een pizza.

Klik

Comments

vallei der orchideeŽn

Klik

Vorige herfst was Wildplukker een botanische hotspot opgevallen in een afgelegen valleitje. Hier stonden diverse bijzondere paddenstoelen op een tapijt van mossen.
Op deze vrije dag na al het vlechtgeploeter reisde Wildplukker af om te zien wat er in deze tijd te beleven viel.

Klik

Behalve prachtige overwoekerde bomen waren er honderden Grote keverorchissen en Vogelnestjes,

Klik

een aantal Purperorchissen, en op de noordhelling met sparren en dennen honderden exemplaren van het Bleek bosvogeltje (Cephelantera damasonium), ook een orchidee:

Klik

Comments