`

Archief voor May 22, 2007

moza´ekvloer 1

Klik

Na het arriveren zondag van Arwen - de vrouw des huizes - is er nieuw elan om een aantal zaken flink aan te pakken, zoals de vloer van het CC (CreativiteitsCentrum), die getegeld moet worden.

Moctezuma heeft hiervoor al zorgvuldig een aantal zeer betaalbare dozen tegels aangeschaft, waarbij hij ook nauwgezet heeft geselecteerd op dozen waar geen kapotte tegels inzitten, hetgeen in Frankrijk blijkbaar een sinecure is.
De tegels zijn van verschillende kleur en maat. Daardoor is het bijna onmogelijk er iets moois van te leggen. Bovendien is de vloer ook nog onregelmatig enázal je dit met tegels op een rij juist accentueren.

Wildplukker kan het dus niet nalaten, gesteund door Arwen, om een mozaïekvloer te adviseren. De voordelen zijn legio: je hebt minder tegels nodig omdat je meer voeg hebt (die per vierkante meter goedkoper is), je kan de kleuren door elkaar gooien en restjes gebruiken en misschien belangrijker, je ziet de hobbels in de vloer nauwelijks meer.

Moctezuma ziet het niet zo zitten om zijn hele tegelselectie alsnog in duigen te slaan, maar ja, als de vloer helemaal gelegd wordt…
Probleem is ook dat niemand er echt ervaring in heeft, behalve Wildplukker. En dus moet ik na nauwelijks uitgerust te zijn van de bankklus weer aan de bak…

Comments