`

Archief voor August, 2007

haven van Beyrouth

Klik

Het Waterloopbos is iedere keer weer een fascinerende plek om aan te doen. Met de WMOIJ deden we deze keer o.a. de haven van Beyrouth aan. Tussen de havenkades en pieren zoeken we naar paddenstoelen. We vinden veel leuke dingen zoals deze prachtige en zeldzame Paarse galgordijnzwam (Cortinarius croceocoeruleus). De smaak is van bittere gal en onmiskenbaar.

Klik

En wat is dit?

Klik

Het is het tuutje van de Grote aardster (Geastrum pectinatum). De soortenlijst stijgt ondertussen al snel naar de honderd maar ik laat me niet helemaal afleiden van alle andere leuke dingen om me heen.

Klik

Ik struin verder. Door de felle zon onstaat er overal een druk spel van schaduwen op het water. Gecombineerd met alle texturen in dit landschap onstaan fascinerende beelden.

Klik

Klik

Comments

vluchten in de heg

Klik

Wilgenman nodigt me uit voor de expositie “Shelter” op het landgoedje Nijenhuis. De kunst valt erg tegen. Wildplukker vind het meeste gewoon makkelijke rotzooi:

Klik

Zijn blik gaat al snel naar andere dingen. Karpers in een kasteelvijver zien er altijd uit zoals je ze op Japanse houtdrukken ziet: dik en lobbig.

Klik

Wat verder duiken we een monumentale heg in:

Klik

Er opent zich een kathedraal van takken boven ons, en we zijn hier gelijk allebei zeer onder de indruk. Dit is zo veel mooier dan die stomme kunst!!!

Klik

Comments

mayazegels

Na de mayascheurkalender maakt Wildplukker deze keer voor Moctezuma een boek over alle mayazegels en hun betekenis. Liefst met eigengemaakte zegels en dus ging ik aan het ontwerpen.

Ze moesten een enigszins antieke uitstraling hebben, maar verder kon ik mijn gang gaan…

Klik

Uiteindelijk bleken de kleuren toch wel wat meer voorgeschreven te zijn en dus ging ik opnieuw aan de slag met de vier basiskleuren. Vandaag heb ik de laatste afgemaakt en ik hoop dat Moctezuma tevreden is:

Klik

Klik

Klik

Klik

Comments (2)

bungelen

Klik

Wat er al niet bungeld in het Oosterpark.

Klik

Comments (2)