`

Archief voor December, 2007

wild moet rijpen

Comments

moza´ektrap 1

Deze vakantie op Domain de Moiron ben ik bezig met het mozaïeken van een trap. Ik heb mijn oude tegelverzameling meegenomen en dat moet net voldoende zijn voor de hele trap. Ik pas de kleurverhoudingen enigszins aan op de voorraden die ik van iedere kleur heb. Het patroon heb ik afgeleid van mijn eigen keukenvloer die ik jaren geleden heb gelegd.

pas de click

Ik ga al snel aan de slag maar in deze kou hou ik het niet langer uit dan een paar uur achter elkaar. In die twee uurtjes kan ik amper een tree doen want het knippen kost ook veel tijd. Met het gepuzzel er bij doe ik hooguit drie treetjes per dag als ik doorwerk.

Klik voor meer

Voor het tussenplateau ontwerp ik een zonnetje die in het midden een extra accent geeft. Het werk vordert gestaag al zal ik het waarschijnlijk niet afkrijgen voor het einde van mijn verblijf. Met deze feestelijke dagen is er te veel afleiding en er moet tenslotte ook gewandeld worden…

Klik voor meer

Comments

ijspegels

Klik

Klik

Comments

kerststerkosmos

Comments

heidenen en vromen

Comments

ijsbloemen

Klik

Voor twee weken neergestreken in de Haute Marne sta ik op met ijsbloemen op de ramen.

Klik

Comments

logo NMV vervolg

Nu het logo af is kon ik direct aan de slag met diverse toepassingen.
Het meest urgente was de omslag van de nieuwe Coolia, het lijfblad van de NMV. Deze ging ruim een week geleden al naar de drukker.
Ook een sticker is gewenst maar die is voorlopig nog optioneel.

Vandaag was het hoog tijd om de banner af te ronden. Die moet uiterlijk woensdag naar de drukker:

Comments

logo Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze week heb ik eindelijk het logo van de Nederlandse Mycologische Vereniging tot een voleinding kunnen brengen. 2008 is het honderjarig jubileumjaar en op het eerste nummer van Coolia, het lijfblad van de NMV, moet toch echt het nieuwe logo komen. Dus werden er snel knopen doorgehakt.

Het ontwerproces had namelijk nogal wat voeten in de aarde: Jan en alleman bemoeide zich ermee. Zie dan nog maar eens iedereen tevreden te stellen, zowel de “conservatieven” als de “modernisten”: daar dit de mensheid nu eenmaal vaker splitst is het maar goed dat ik er tussenin zit…

Ook een aantal variabelen voor verschillende toepassingen waren gewenst. Boven voor bijvoorbeeld een sticker, onder voor een briefhoofd.

Comments