`

Archief voor May 10, 2008

vogelnestmandje

Vandaag even bij wijze van pauze een vogelnestmandje. Zelf ook zin om te knutselen?
Hier de beschrijving.
Neem 9 takken van 70 cm en knoop die als een bundeltje aan één kant vast met touw of - zoals ik hieronder gedaan heb - met bosrank. Vlecht dit vervolgens omhoog terwijl de bundel steeds wijder wordt en daarna opwerken tot formaat kokosnoot. Let hierbij op dat er een achterkant ontstaat door een kant in één vlak te houden. Van opzij gezien wordt deze kant dus recht.

Klik voor meer

Vlecht door tot de bol weer rond is en open dan met je vingers aan de voorkant en in het midden een gleuf waar de vogel door naar binnen kan.

bij deze valt niets te klikken

Voor het dakje gebruiken we 5 takken die we als een waaier gespreid tussen de staken steken. De middelste aan één kant even splijten en om de achterste staak heen steken, dan komt de rest mooi symmetrisch uit. Boven op deze takjes leggen we als beschutting een schijfje hout.

Klik voor meer

De uitstekende dakstaken nu eveneens volvlechten als kapje en daarna de punt met touw omwikkelen om de bovenkant ook af te sluiten en om alles op zijn plek te houden.

Klik voor meer

Het vlechtnestmandje is nu klaar. Eventeel kun je vooraan nog een L-vormig takje in het vlechtwerk steken bij wijze van zitstokje.

Klik voor meer

Comments