`

Archief voor May 16, 2008

retraitehuisje 7: diversen

Afgelopen week aan verschillende dingen tegelijk gewerkt. Ik ben met de hut nu bijna op de maximale hoogte. Tijd dus om te bepalen hoe hoog de deurpost wordt want daarboven moet ik doorvlechten en wordt de hut eindelijk een gesloten ring.
Voor de bovenpost heb ik een flinke es omgezaagd omdat een stuk haagbeuk verpest was door een kliefpoging… ingewikkeld verhaal… De doorsnee van de es is 15 cm. Helaas was de lengte van de boom wel zo’n 15 meter terwijl de deurpost maar 80cm breed wordt! Nou ja, ik maak wel iets leuks van de rest van de boom.

Klik voor meer

In het buitengedeelte heb ik een horizontale strook opengelaten dat kan dienen als wildkijkgleuf. Dat was makkelijk… gewoon niet vlechten en een stuk overslaan.

Klik voor meer

Ook werd het tijd om het koepeltje boven de buitenplaats te maken. Wilde ik eerst een puntig koepeltje, nu heb ik toch maar gekozen voor een bolronde vorm omdat dit mooier is bij het eveneens bolronde dak straks.

Klik voor meer

De oorspronkelijke staanders bleken na ombuigen toch te star en het hele scherm werd vervormd. Dus heb ik toch maar alle staanders afgezaagd om er nieuwe dunnere in te steken. Er was geen weg meer terug.

Klik voor meer

Aldus het nieuwe koepeltje…

Klik voor meer

… en aldus de stand van zaken…

Klik voor meer

Comments