`

Archief voor June 6, 2008

retraitehuisje 11: dakbedekking

Het weer blijft maar vochtig en regenachtig. Binnenkort wil ik echt gaan beginnen met het lemen van de grote bulk dus lijkt het me een goed idee om de dakbedekking eerst aan te brengen, zodat de muren beschut zijn.
Om het dak waterdicht te maken gebruik ik een dekzijl en om dit te beschermen tegen scherpe puntjes van de takken heb ik bedacht dat ik eerst maar een dikke deken van stro op de constructie ga leggen.
Maar eerst alle koppen van de steunpalen verwijderen die nog uitsteken…

Klik voor meer

Het is lastig zagen, hier en daar zijn de koppen wat schuin en steken wat uit. Ik besluit om een rand met leem rondom te leggen… zo zijn de scherpe kanten er af en heb ik bovendien een goed leemaansluiting van de dakrand met de muren binnen en buiten.

Klik voor meer

Daarna het dak op om de strolaag aan te brengen. De strobalen komen van een boer die het geoogst heeft op de omliggende velden.

Klik voor meer

De klus blijkt makkelijk en snel te gaan. Het dekzijl heb ik opgerold tot een groot tapijt en rol ik zo voor me uit. Als het klaar is eind van de middag kom ik opeens in een overdekte ruimte en de ervaring is overweldigend: het lijkt wel of ik de stal van Betlehem binnentreed!

Klik voor meer

Het dekzijl is ruim te groot maar ik laat het maar even zo bij wijze van luifel…

Klik voor meer

Comments (1)