`

Archief voor March, 2009

hangjongerenbank voor de Noorderparkkamer 3

Inmiddels is de Hangjongerenbank klaar…

Klik voor meer

Comments (2)

boomfeestdag

Vandaag is het Boomfeestdag. Deze dag heb ik uitgekozen om de bomen voor de boomgaard te planten. Er komt een klas 12-, 13-jarigen om ze te planten zodat het meteen een plantfeestje wordt. Gisteren heb ik de voorbereidingen getroffen: eerst de bomen halen bij kweker Snel in Naarden.

Klik voor meer

Daarna de plantgaten gegraven en de aarde vermengd met potaarde en verdeeld in twee heuveltjes per boom. De kinderen hoeven dan bij het planten alleen maar de aarde in het plantgat te schuiven.

De Noorderparkkamer heeft diverse activiteiten georganiseerd en ook Wilgeman gaat vandaag van start met zijn natuurspeeltuin. De klas komt hem eerst helpen met het bouwen van een wilgentunnel en dan komen ze naar mij. Gelukkig is de klas op het laatste moment toch maar in twee groepen opgedeeld die ieder vijf boompjes planten. Dan is er wat meer rust in de gaard!

Klik voor meer

Addendum, Noord Amsterdams Nieuwsblad van 24 maart:

Klik voor meer

Comments

De Tuinkamer 2

Ik ben in de Tuinkamer de afgelopen week vooral bezig geweest met het zetten van staken voor de takkenrillen en de bedden. De takkenrillen zijn bij elkaar ruim vijftig meter lang en dat betekent zo’n 300 staken in de grond zetten. De staken moeten aan één kant met een bijl gepunt worden, dan moet er met een speciale steker een gat gestoken worden… staak er in en met een mokertje natikken. Kortom: veel werk dus.

Gelukkig kwamen de hangjongeren even langs om te helpen… helaas maar een kwartiertje… het zijn meer rondtrekjongeren is mijn indruk. Wacht maar tot de bank af is… dan zijn ze niet meer weg te krijgen!

Klik voor meer

Ondertussen voert de gemeente grote hoeveelheden houtsnippers aan. Mijn honger is onverzadigbaar dus ze komen voorlopig iedere week een vracht brengen.

Klik voor meer

Deze moeten natuurlijk ook nog uitgereden worden naar de toekomstige paden. Maar eerst de staken van de plantenbedden er in: dat zijn er ook nog eens zo’n 300. Deze zijn kleiner en dunner dan die van de rillen… ze kunnen zo de grond in geprikt worden en met het mokertje zo’n 20cm verder getikt worden… en dan groeien maar!

Klik voor meer

Ik kan het niet laten om alvast wat bedden in te vlechten. Voor ik er erg in heb is er de afgelopen weken al weer veel gedaan…

Klik voor meer

Comments

Slingerbank voor Nieuw Rotsoord 2

De afgelopen twee weken heeft Wildplukker zich behoorlijk fysiek afgebeuld en hij voelt zich alsof hij twee maanden in de mijnen heeft gewerkt… alleen was de onderaardse hitte vervangen door gure wind en vieze regen.
Maar niet gemopperd: er was er ook af en toe zon en ik ben lekker bruin geworden!

Ik heb afwisselend een dag in Utrecht en een dag in Amsterdam Noord gewerkt. Het in de file staan is iets dat ik niet graag iedere dag doe, maar vooral wilde ik op beide plekkem alles wat de grond in moet, de grond in hebben. Dit opdat de staken niet te veel uitdrogen en ze hopelijk allemaal gaan groeien. Daarna ben ik pas gaan vlechten.

Inmiddels is de slingerbank in Nieuw Rotsoord zo goed als af. Alleen nog wat zittingen en wat planten maar dat komt pas later.

Klik voor meer

Het materiaal van de knotploeg was uitermate goed om stevige staanders uit te halen maar niet erg geschikt om mee te vlechten. Wilgenman had me al gewaarschuwd maar ik wilde er toch proefondervindelijk zelf achter komen. De vlechtlatten heb ik dus toch maar bij een griendteler besteld: 20 bossen à 40 wilgentenen. Hiervan heb ik 17 bossen gebruikt, er zijn aldus 680 staken in de bank gegaan.
Voor de toppen van de torentjes had ik twee bosjes fijne vlechtstaken, prachtig gelig met een rode top. Deze topjes heb ik daar waar ze uitsteken maar lekker laten zitten: het geeft wel een leuk borstelig effect…

Klik voor meer

Het is een leuke plek, ook grappig om zo midden in Utrecht in het groen te werken, en de mensen zijn er gezellig. Bedankt allemaal!

Klik voor meer

Comments

hangjongerenbank voor de Noorderparkkamer 2

Het tuinontwerp (zie 20 feb) is na 50% schrappen in het budget goedgekeurd!
Ik kan dus aan de slag. De plukwand vervalt en we moeten zelf aan tuinaarde zien te komen… en aan goedkope planten en zaden. Ook moet ik een vrijwilliger vinden voor het spitwerk… iemand?

Klik voor meer

Ook ben ik vandaag alvast begonnen met het uitzetten van de hangjongerenbank (zie 11 feb). Ik kon mooi de staken van vorige week gebruken (zie 24 feb). Met een beetje geluk gaan ze uitlopen.

De hangjongeren zelf zijn ook ontwaakt uit hun winterslaap en kwamen toevallig even langs. Ze waren enthousiast. Samen met een clubje hangouderen zullen ze hopelijk straks van de bank gebruik gaan maken.

Comments (2)