`

Archief voor maart 12, 2009

Slingerbank voor Nieuw Rotsoord 2

De afgelopen twee weken heeft Wildplukker zich behoorlijk fysiek afgebeuld en hij voelt zich alsof hij twee maanden in de mijnen heeft gewerkt… alleen was de onderaardse hitte vervangen door gure wind en vieze regen.
Maar niet gemopperd: er was er ook af en toe zon en ik ben lekker bruin geworden!

Ik heb afwisselend een dag in Utrecht en een dag in Amsterdam Noord gewerkt. Het in de file staan is iets dat ik niet graag iedere dag doe, maar vooral wilde ik op beide plekkem alles wat de grond in moet, de grond in hebben. Dit opdat de staken niet te veel uitdrogen en ze hopelijk allemaal gaan groeien. Daarna ben ik pas gaan vlechten.

Inmiddels is de slingerbank in Nieuw Rotsoord zo goed als af. Alleen nog wat zittingen en wat planten maar dat komt pas later.

Klik voor meer

Het materiaal van de knotploeg was uitermate goed om stevige staanders uit te halen maar niet erg geschikt om mee te vlechten. Wilgenman had me al gewaarschuwd maar ik wilde er toch proefondervindelijk zelf achter komen. De vlechtlatten heb ik dus toch maar bij een griendteler besteld: 20 bossen à 40 wilgentenen. Hiervan heb ik 17 bossen gebruikt, er zijn aldus 680 staken in de bank gegaan.
Voor de toppen van de torentjes had ik twee bosjes fijne vlechtstaken, prachtig gelig met een rode top. Deze topjes heb ik daar waar ze uitsteken maar lekker laten zitten: het geeft wel een leuk borstelig effect…

Klik voor meer

Het is een leuke plek, ook grappig om zo midden in Utrecht in het groen te werken, en de mensen zijn er gezellig. Bedankt allemaal!

Klik voor meer

Reacties