`

Archief voor May 25, 2009

kippenren

Klik voor meer

Deze week was ik weer bij Mandarijn om haar tuin op te knappen. Prioriteit hebben een nieuwe kippenren en wat klimrekjes voor de rozen en de Kamperfoelie. Eerst de ren… die wordt geheel vernieuwd.

Na vijf dagen graven, timmeren en nieten- onderwijl ook nog vele andere klusjes doend - is de nieuwe ren klaar. Ik maak nog wel gebruik van de oude deur… een nieuwe zal ik volgende keer maken… deze wordtook van gaas zodat alles lekker transparant wordt.

De ren is lekker hoog geworden:ik (1,90m) wil er ruim in kunnen staan, Mandarijn kan er zelfs in springen. Voor het plafond gebruik ik de oude stukken gaas. Ik kan precies twee banen aan elkaar rijgen tot een geheel.

Als ik de snippers op de grond heb verspreid en bovendien ook nog allerlei loopstokken heb aangebracht lijkt het wel een keurig hok in Artis. De kippen komen al snel poolshoogte nemen - ze zijn er als de kippen bij zogezegd.

Ze verkennen onwennig de loopstokken…

Get the Flash Player to see this player.

Aan de kippendeurtjes in de schutiing zijn ze inmiddels wel gewend. Regelmatig komen zij weer terug van een uitstapje bij de buren en maken vast gebruik van een van de twee doorgangen in de takkenril.

Get the Flash Player to see this player.

Comments (4)