`

Archief voor June, 2009

klimrek van wilg

Klik voor meer

Mandarijn heeft me gevraagd om een klimrek te maken voor de Kamperfoelie. In het vervolg op de rekjes van wilgentenen maak ik ook nu weer een wilgenrek, deze keer met een boog boven het raam zodat de Kamper zijn foelie lekker boven de ramen kan uitstrekken.

Klik voor meer

Ondertussen nemen de kippen een stofbad.

Klik voor meer

Comments (2)

oude beuk

Klik voor meer

Al jaren lang kom ik langs een oude beuk op de ’s Gravelandse buitenplaats Boekesteyn. De oude beuk is aangetast door de zwam van een Platte of Dikrandtonderzwam. Hij lijkt er niet onder te lijden, de zwam lijkt slechts een nestplaats gevonden te hebben in zijn oksel. In Van Nature - het medewerkersblad van Natuurmonumenten - lees ik dat alle oude beuken vervangen worden door nieuwe. Ik hoop dat deze nog even met rust gelaten wordt, sterker nog het lijkt of de beuk het wint van de zwam lettend op onderstaande foto uit 2003. Zet hem op beuk! Je staat tenslotte niet voor niets op Beukesteyn!

Klik voor meer

Comments

ademwortels van de Moerascypres

Klik voor meer

Een bijzonder leuk fenomeen is het maken van ademwortels van de Moerascypres. Niet altijd maar soms. Vreemde knobbels ontstijgen de aarde en vormen een beeldentuin van gnomen of andere wezens die men er in wil herkennen.

Klik voor meer

Boven: Jagtlust, ’s Graveland
Onder: Kasteel de Haar, Haarzuilens

Comments