`

Archief voor August, 2009

Foręt Sauvage

Vandaag maken we een wandeling door het coulissenlandschap rond Stonne waar we beginnen op het prachtige uitzichtspunt van het Memorial de Stonne. We lopen een eigen uitgezet rondje Mont Damion.

Klik voor meer

Het monument op de berg geeft meteen aan waarom er hier gevochten is: het uitzicht hier bepaald de strategische waarde.

Halverwege komen we een oud kampement van Senegalezen tegen die hier blijkbaar ook gevochten hebben. Wat zullen ze zich hier totaal niet thuis gevoeld hebben!
We komen geen gekleurde nazaten tegen, slechts verlatenheid… en een timide kruiperige hond.

Klik voor meer

De uitbundige groei die sommige stukjes bijna tot een jungle(tje) maken onderscheidt voor mij het landschap hier van wat ik in Nederland ken. Alles wordt net wat groter en groeit net wat wilder dan bij ons.

Klik voor meer

Ik maakte al eens een fotoreeks Wild Woods in 2003 rond dit thema en ik hoop voldoende materiaal te verzamelen voor een volgende reeks: Foręt Sauvage.

Klik voor meer

Comments

franse Maas

Als we lekker in de tuin van Titaan gewerkt hebben is het opeens heel warm geworden en we besluiten een duik te gaan nemen in de rivier vlakbij: Le Meuse oftewel ‘onze Maas’.

Klik voor meer

Hier in Champagne-Ardennes is de Maas nog lekker wild… met afgekalfde wallekanten met oeverzwaluwnesten en koeien die lekker badderen…

Klik voor meer

Comments (1)

europees biermuseum

Vandaag bezochten Dinero en Wildplukker het ‘Europees biermuseum’ in Stenay langs de franse Maas. De naam roept nogal wat verwachtingen op maar we zijn niet teleurgesteld. Los van de claim in de naam is het een leuk museum om even door te wandelen en daarbij de omgeving te bekijken.

Klik voor meer

Wat weer aangenaam opvalt is de enigszins knullige, bijna surrealistische manier van tentoonstellingsbouw. Wat dacht u van deze:

Klik voor meer

In de laatste zaal smullen we van de prachtige oude jugendstill-achtige affiches… en nu een biertje

Klik voor meer

En nu een biertje! Dat kan het beste aan de overkant van de museumingang, waar een Nederlander een prachtige watermolen - Moulin Le Cygne (Molen de Zwaan) - omgebouwd heeft tot hotel-restaurant. Alles is prachtig ambachtelijk afgewerkt en de man serveert ons een lekker biertje terwijl we het fotoboek van de opbouw doorbladeren. Stenay is OK!

Comments