`

Archief voor March, 2010

bonte lentesalade

In het voorjaar houdt Wildplukker van een goed gevulde salade met veel ingrediënten.
Doet u mee?

Klik voor meer

In volgorde van opkomst op het bord:

IJsbergsla
Rucola
Rode ui (dunne ringetjes)
Kerstomaten
Peper en zout
Kleine olijfjes
Peterseliewortel (dunne schijfjes)
Mierikswortel (geschaafd)
Gele paprika
Schapenfeta
Aubergine (aangefruit met sesamzaad)
Duinvoet (aangefruit)
Spekjes
Pompoenzaadjes
Amandelen (geplet)
Blauwe tijgergarnalen
Tuinkers
Eieren (in partjes, met mayonaisetopping)

Klik voor meer

Comments (3)

De tuin van Bloem 2: het begin

Ook de tuin van Bloem en Carloman wordt nu aangepakt. Het ontwerp was al in januari klaar dus is het fijn om eindelijk aan de slag te gaan.

Als de wilgentenen worden afgeleverd ligt opeens de hele tuin vol. Bloem - die dezelfde dag jarig is - schrikt van de hoeveelheid… de hele tuin is opeens weg.

Klik voor meer

Het eerst pak ik de hoek aan waar de bank komt. Ik zet de staken en ook een aantal dikke stammetjes van bomen die ik met Carlomans zelf in Spoorzicht gezaagd heb. Hier komt namelijk een gat in de schutting waar de kinderen doorheen kunnen, naar een nog te maken hut in het gemeenteplantsoen. De stammen vormen straks een tunnel waarop de barbecue komt.

Klik voor meer

De bank gaat doorlopen in een plantenbak die door de tuin slingert langs de zandbak. In de plantenbakken komen nog een enkele plantentorens waarvan één naast de bank. Na ruim een week wisselend werken is de bank klaar en staat ook de eerste toren.

Klik voor meer

Comments

Bank met kruidenbed, groeitoren en takkenrillen 1

Carlomans en broers hebben hun moeder een vlechtbank geschonken, te maken door Wildplukker. Wildplukker wist nog van niets maar kon er nu niet meer onderuit. Ontwerpen dus maar!

Eerst brengt hij een bezoekje om het een en ander te overleggen: het wordt een bank met kruidenbed, groeitoren en twee takkenrillen aan elkaar gevlochten. Het liefst zou hij de hele tuin metamorfoseren maar dat is voorlopig niet aan de orde.

Klik voor meer

Het ontwerp valt gelukkig goed dus ik kan direct aan de slag… als de vorst voorbij is.

Ondertussen maak ik ook nog maar een kleimodel om het wat inzichtelijker te maken.

Klik voor meer

Afgelopen vrijdag heb ik eindelijk - na nu al een maand wachten - de wilgentenen laten bezorgen voor diverse projecten. Nu moet ik overal tegelijk aan de slag. De tuin van deze bank is in Delft, achter een huis gelegen aan een keurige kade. Vlakbij staat een ongetwijfeld bekende maar voor mij onbekende scheefgezakte kerktoren.

Na het uitzetten en wat voorgraafwerk en sjouwwerk eergisteren, kan ik vandaag echt beginnen. Aan het einde van de dag ben ik een heel eind gevorderd.

Klik voor meer

Comments