`

Archief voor April, 2010

de tuin van Bloem 4: de stal

Afgelopen periode gewerkt aan de stal oftewel de fietsenstalling. Als het vlechtwerk klaar is, is er ruimte om de overige tenen op te slaan. Opeens ontstaat er een leuk dak en wanen we ons even op Java.

Klik voor meer

Comments

Bank met kruidenbed, groeitoren en takkenrillen 3

Na de bank is nu de groeitoren aan de beurt. Hierin komen straks allerlei kruip- en klimplanten.

Klik voor meer

Net als bij Bloem vlecht ik hier tussendoor nog een hutje… voor alle kleinkinderen.

Klik voor meer

Aan de achterkant komen twee takkenrilbakken ter ondersteuning van de rugleuning.

Klik voor meer

ís Avonds is alles klaar.

Klik voor meer

Comments

mosselen van Mandarijn

Het weer is vandaag heerlijk zonnig en we hebben zin om mosselen te rapen. Dan kunnen we gelijk wat schelpengruis meenemen voor het schelpenpad voor de kippenren.

Klik voor meer

Het is laag water en nog nooit hadden we zoveel mossels te gelijk binnen ons bereik. ís Avonds bereidt Mandarijn een heerlijke mosselschotel met groente.

Klik voor meer

Comments (2)

kip-aan-het-spit

Wildplukker is weer even bij Mandarijn neergestreken om wat aan de tuin te werken. Moeder kip en kuikens helpen mee.

Get the Flash Player to see this player.

Comments

De tuin van Bloem 3 - schutting en hutten

De afgelopen weken waren de schutting en de hut aan de beurt. Voor de schutting werden palen gezaagd op Spoorzicht alwaar nodig wat essen gedund moesten worden. Ook Carlomans helpt een middag en we gaan zo’n 80 palen van verschillende maat rijker huiswaarts.

Klik voor meer

Ondertussen maak ik achter het gat in de rieten schutting alvast een eerste hut. Nu zijn de staken nog redelijk vers en lopen ze nog wel uit met wat extra bewatering. De drie kinderen nemen hem al tijdens de aanleg in beslag.

Klik voor meer

Dan kan de schutting snel gemaakt worden. Naast de grote palen worden ook nog wat verse staken bijgestoken. Hopelijk lopen die ook nog uit. Verder wordt er een gleuf opebgelaten die weer groen kan worden. Dit wilde Bloem graag die enigszins bang is dat de wand in de winter wel erg groot en aanwezig zal zijn. Goed idee!

Klik voor meer

Binnen een middag is de schutting af en ik begin de dagen erna met de hut en plantenbakken die er tegenaan komen.

Klik voor meer

Comments

Bank met kruidenbed, groeitoren en takkenrillen 2

In Delft nadert de bank zijn volleinding. Het is een dag met wisselende buien regen en hagel. Bovendien ligt er na enige tijd een enorme plas water voor de bank dus dat maakt het extra vervelend. Het werkt vordert evengoed nog snel maar om half vijf is Wildplukker het zat. `

Toch een lekkere werkdag…

Klik voor meer

Voor de vulling van de bank is gebruik gemaakt van flinke stammetjes uit de Ronde Hoep, overgebleven na twee recente zaagsessies met Wilgenman. Snippers vormen de laatste laag.

Klik voor meer

Comments