`

Archief voor May, 2010

hoera

Ons bod is geaccepteerd! We kunnen ons binnenkort bezitters noemen van een landgoedje in Frankrijk! Meer dan ooit loopt Pierre deze dagen met een gelukzalige blik rond.

Klik voor meer

Comments

ouwe vos

Klik voor meer

Sinds maanden komt er zo nu en dan een vos aanlopen op het domein. Sinds ik er ben is ie zelfs dagelijks te zien en waagt hij zich steeds dichterbij. We zijn in een goeie bui en trakteren hem op diverse Galettes au beurre…

Get the Flash Player to see this player.

Comments

Rugstreeppad en Rosevalletjes

Fotografeerde ik in onze moestuin op Texel al eens een Rugstreeppad op onze Rosevaloogst, hier in de supermarkt vond ik deze Rosevalaardappel in de vorm van een Rugstreeppad.

Klik voor meer

Comments

ijsvogel weer onder de mensen

Nu er wat bomen in het stuwmeer zijn gevallen, waagt een ijsvogel zich dichterbij…

Get the Flash Player to see this player.

Comments

pimpelmezen mogen er wezen

Na mijn bezoekje aan het landgoed ben ik neergestreken op het Domain de Moiron. Hier ontmoet ik Pierre en we drinken weer gezellig koffie en maken grote plannen. Onze eerste bod werd geweigerd en we besluiten maar om het volle pond te bieden. Meer geld hebben we niet en Pierre wacht sowieso nog op een somma opdat we het daadwerkelijk kunnen betalen. Ondertussen zijn achter ons - op een toplocatie: in een gat in de stenen muur - twee pimpelmezen druk bezig een nest jongen te voeden…

Get the Flash Player to see this player.

Comments

op huisjesjacht 5

Klik voor meer

Pierre du Moulin heeft sinds enkele maanden zijn zinnen gezet op een mooi maar duur stukje land met een ruïne en een schuur. De 1,7 hectare met grote vijver en de landelijke ligging in de Franse Ardennen maken het een zeer aantrekkelijke stek. Wanneer Pierre het extra benodigde geld binnenkort waarschijnlijk weet te regelen, reist hij af om het object te bekijken. Na de enthousiaste verhalen en de foto’s is ook Wildplukker overtuigd… daar kan niets mis mee zijn! Hij mailt de makelaar en doet ongezien een eerste bod.

Klik voor meer

Vandaag - een week later - reist Wildplukker ook af om het met eigen ogen te zien. Het is immers vreemd om iets ongezien te gaan kopen. Het stelt niet teleur, het is het mooiste paradijsje dat men kan wensen!

Een impressie van het terrein…

Get the Flash Player to see this player.

Comments (1)

extra plantenbed

Delfina - de moeder van Carloman - vraagt om een extra gevlochten plantenbed bij haar bank. Er zijn nog tenen over van de bank en ze heeft de smaak te pakken. Goed nieuws voor Wildplukker want die heeft er een klusje bij! Het streven is om alles binnen een dag te doen… en dat lukt gelukkig.

Klik voor meer

Comments