`

Archief voor april, 2011

brandnetelpesto

Ons Franse landje is vergeven van de brandnetels… een teken dat mensen hier in het verleden overal flink hebben huisgehouden en de boel hebben verstoord. Het ideale recept om een positieve draai te geven aan deze plaag is het maken van brandnetelpesto.

Klik voor meer

Benodigdheden voor 2 personen:

flinke pan brandneteltoppen
grote teen knoflook
50 ml olijfolie
zout
peper
2 handjes walnoten
geraspte oude geitenkaas
halve limoen

Bereiding:

Verzamel de dikke toppen van brandnetels die groeien op zonnige plekken. Daar zijn de toppen het volst en het meest kruidig. Verhit een beetje van de olijfolie in een flinke koekenpan en voeg alle toppen toe. Strooi zout en peper naar smaak. Fruit alles snel en heet aan tot de brandnetels enigszins gebruind en geslonken zijn. Laten afkoelen. Hak de walnoten fijn en pers de knoflookteen. Hak nu de brandnetels zo fijn mogelijk met mes of keukenmachine. Meng alle ingrediënten en voeg het sap van een halve limoen toe. Naast verbetering van de smaak verhoogt dit laatste ook de houdbaarheid. Doe alles in een glazen pot van formaat. In de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Klik voor meer

Reacties (2)

lente 2011 1

Reactie (1)