`

Kasteel de Haar

Klik

Vanmiddag wederom gespijbeld van mijn eigen baas en afgereisd naar een excursie op Kasteel de Haar in Haarzuilen. Behalve paddenstoelen viel hier veel te beleven. Het enorme complex verbaasde me. Je ziet wel dat het pas rond 1900 gebouwd is, wat het tot een anachronisme, een historische anomalie maakt. Toch is de zorg waarmee alles gedaan is indrukwekkend. Onze excursieleidster wist ons te vertellen dat men bij de bouw zelfs bomen van honderd jaar oud lieten aanslepen om het landgoed in een helemaal ‘affe’ staat op te leveren. Kun je je het je voorstellen in 1900: met spades een eik van honderd jaar uitspitten en die naar het kasteel slepen met paarden? En niet één maar honderden?

Klik

1 Comment »

  1. Plasticpeter said,

    September 14, 2006 @ 00:29

    Dat ziet er vet uit. Staat het pandje ook op Ardennengoed? Dit is nou precies mijn smaak…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image