`

kabelbreuk

Op de Hoge Berg is er een glasvezelkabel doorgesneden. Heel Den Hoorn zit zonder televisie. En dat niet alleen… aangezien Mandarijn kabelsurft en kabelbelt zijn we volledig van alles afgesneden.

Ah weer terug

Klik

Vandaag oude vlierbessenplekken op het eiland gecontroleerd en op zoek geweest naar nieuwe. Morgen gaan we plukken.

Dit jaar zijn de meidoorns overladen met grote bessen en er staan hier duizenden bomen vol. Jammer dat ze van zichzelf niet zo lekker zijn, alhoewel je er wel van alles van kan maken. Wildplukker zal zich er eens in verdiepen.

Klik

’s Middags naar Cocksdorp om een huisje te bezichtigen en te wandelen op de schorren tussen Cocksdorp village en de vuurtoren.

3 Comments »

 1. jellyjammer said,

  September 16, 2006 @ 18:20

  Beste Wildplukker, vind u het gek dat er geen vlierbessen zijn als u alle bloesems al in alcohol heeft omgezet? Misschien kunt u intussen een receptje bedenken voor blauwe druiven, klein taai en enorme pitten maar uitstekend van smaak. Tot nu toe maak ik altijd gelei maar iets drinkbaars lijkt me erg leuk. Ik zie mezelf alleen niet met jerrycans en watersloten het gistingsproces nauwgezet volgen. Of is dit makkelijker dan ik verwacht? Ik hoor het wel.

 2. Wildplukker said,

  September 16, 2006 @ 23:27

  Ik zal volgend jaar wat bloesems laten zitten!
  Om van nederlandse druiven een lekkere wijn te maken is geen sinecure. Meestal wordt het een teleurstelling omdat we al zulke lekkere wijnen kunnen kopen die met zorg gemaakt zijn van topdruiven. Daar kunt u moeilijk mee concurreren in smaak.
  Ik zou toch adviseren om lekkere vlierbessen te zoeken. Die leveren een heel bijzonder smaakvolle wijn op en is ook nog makkelijker om te maken.
  Maar ja, het is dit jaar wel een goed druivenjaar. Ik heb vandaag nog Texelse druiven geproefd die ook erg lekker waren… dus wilt u de uitdaging met de blauwe druiven aangaan… zet ‘m op.
  (Als u serieuze plannen heeft kan ik wel een recept geven.)

 3. jellyjammer said,

  September 17, 2006 @ 13:19

  Serieuze plannen voor wijn dit jaar (nog) niet. Meer in de lijn van mispels op brandewijn die ik een dezer dagen weer ga maken. Erg lekker want mispels eten zoals ze zijn is mijns inziens niet veel aan. Ook geraspte kweeperen zijn zo tot een lekker drankje te verwerken. Ik probeer zelf wel wat. Denk nu aan een grote pot gekneusde druiven en daar iets alcoholisch over gieten dat na een jaartje donkere rust en wat schudden gefiltreerd kan worden. Succes met de vlierbessen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image