`

oogsten en plukken

Klik

Na ongeveer een achtste van de pompoenen geoogst te hebben (vier kisten),áben ik terug naar Amsterdam getuft om de vlierbesschermenጠna de helft van de schermen alágestript te hebben -átot vier emmers geslonken vlierbessen te verwerken. Nu eerst de rest van de schermen plukken, wassen, in de sappan stomen en vervolgens in de wijnjerrycans gieten. Jerrycans en alle onderdelen steriliseren…
Totaal moest ik vijf porties stomen en was ik van 17.00átot 01.30 bezig voor 15 liter sap. EÚn volle emmer pulp was wat ik overhield.

Klik

Metáde pulp ga ik experimenteel nog twee jerrycans van 10 liter vullen. EÚn helft bracht ik nogmaals bijna aan de kook met 9 liter water. Dit leverde zo’n acht liter sap op die ik in de jerrycan aanvulde metá1 kg suiker opgelost in 2 liter water van zo’n 80 graden. De andere helft laat ik nog even als most pruttelen.
Ook al vast giststarters gemaakt en alles genoteerd in mijn wijndagboek.

Ondertussen bleek ik ook nog kaas gemaakt te hebben, want ik toen ik terugkwam van Texelábleek ik vergeten te zijn een pannetje melk op te ruimen en schoon te maken. De keuken rook naar ranzige brie.

1 Comment »

  1. Mevrouw Gerritsen said,

    September 19, 2006 @ 13:55

    Wildplukker, je moet wel de Haccp regels in acht nemen! Aan de andere kant ontstaat er een kweekvijver voor gisten, zuurdesem etc…Maar ja tegenwoordig mag dat allemaal niet meer.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image