`

wijndagboek

De wijn heeft wild staan borrelen voor Wildplukkers afwezigheid… onstuimig en intens was het concert - maar was bij zijn terugkomst volledig stil. Paniek… wat is er mis? Na het proeven van een staaltje leek het of alle suiker gewoon was omgezet in alkohol: ze was kurkdroog. Zo snel al! De onrijpe wijn prikkelde de tong maar had nog weinig ‘body’. Na het toevoegen van een flinke hoeveelheid suikeroplossing was het afwachten. Nu zat er in ieder geval genoeg in om door te gisten tot de gewenst percentage van 15%. Nu - na twee onzekere dagen - begint er weer leven ‘in de brouwerij’ te komen.

20061008etiket1.jpg 

De vlierbloesemwijn ondertussen moet al lang klaar zijn. Vat 2 dreigde te mislukken door een bacterie die de oppervlakte koloniseerde, een bekend verschijnsel. Dit kon Wildplukker oplossen door de tank over te hevelen in een schone tank en er weer een goede gist op los te laten. De biologische strijd kon weer opnieuw beginnen en lijkt aan te slaan. Het vat borrelt weer gestaag. Vat een lijkt klaar en smaakt droog en prikkelend maar Wildplukker is minder enthousiast over de smaak. Niets kan toch tegen vlierbessen op.
Nog maar even doorrijpen…

1 Comment »

  1. Zus said,

    May 11, 2007 @ 13:11

    zeg ‘Vlierefluiter hoe zit het eigenlijk met de wijn .die van 2005 was erg lekker
    maar nu was ik eigenlijk al weer vergeten dat ik me op die van 2006 zat te verheugen totdat ik het etiket hier tegen kwam.Oogst toch nog mislukt?????

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image