`

vlierbloesemsap

Vlierbloesemsap – 1 liter

Benodigdheden:

  • 4 flinke of 5 à 6 kleinere vlierbloesemschermen
  • 4 (riet)suikerklontjes of 4 schepjes (riet)suiker
  • 1 lege fles van een liter
  • water

Dit is het simpelste recept om van vlierbloesems en heerlijk drankje te maken.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de fles. Zorg dat de steeltjes van de bloesems kort zijn of pluk met de hand de bloemetjes er grof af. Vul de fles met lauw water en laat het 24 uur staan op een zonnige warme plek. Daarna in de koelkast laten afkoelen en het is klaar om te drinken. Inschenken door een theezeefje!

De drank is in de koelkast een week houdbaar.
De drank zeven en aanvullen met het sap van een kwart citroen of een halve theelepel citroenzuurkorrels verlengt de houdbaarheid tot 2 à 3 weken.

4 Reacties »

  1. Mevrouw Gerritsen said,

    juni 21, 2006 @ 11:02

    Koken is geduld hebben!

  2. janpiet said,

    mei 27, 2009 @ 18:44

    seks ook

  3. fanny said,

    juni 13, 2009 @ 21:05

    Heeft iemand wel eens vlierbloesemsap gemaakt zonder suiker. Mijn dochter mag namelijk geen suiker. Kan he bijvoorbeeld ook met honing of een andere ahornsiroop of zo.

    Fanny

  4. Wildplukker said,

    juni 14, 2009 @ 10:09

    Ik heb hier geen ervaring mee, maar waarom niet? Gewoon doen… the proof of the pudding is in the eating!Ahornsiroop lijkt me ook lekker en werkt vast wel… of zonder iets en dan achteraf stevia o.i.d. toevoegen…?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image