`

laatste oogst

Klik

Vandaag de laatste pompoenen binnengehaald. Met name de butternuts hebben lang op het veld gelegen omdat deze als laatste bloeien en uitlopen. Sommige zijn nog niet eens rijp. Het gaat dit jaar verbazend lang door. Mandarijn heeft de andere pompoenen al binnengehaald. We hebben nu 21 kisten binnengehaald en er liggen nog zo’n vier á vijf kisten op het veld. Dit zijn echter onbekende merken - waarschijnlijk kruisingen van vorig jaar - waar we geen bestemming voor hebben. Ik ga er enkele uitproberen op smaak. 

 Klik

Ik had dode struiken Oostindische kers onder de boerenkool gelegd opdat ze zich volgend jaar kunnen uitzaaien, maar deze zijn nog gaan uitlopen en staan zelfs volop te bloeien… alsof het juli is! Ook de tuinbonen denken dat het juni is en staan mooi in bloei.

Klik

Tuinbonen in bloei

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image