`

Oh brother, where art thou?

Klik

Vanmiddag bezocht Wildplukker zijn zus die een stalletje met sieraden bevrouwde op de Zaanse Kerstmanifestatie ‘Dromen over feest’.
Wildplukker belandde al snel in het Raadhuis waar een Oud-Hollandse hapjesproeverij beloofd werd, opgeleefd met a capella zang van de mannengroep SPAM. Bij binnenkomst eerst een maaltje Boeuf Bourguignon (echt Oud-Hollands!?!?) en daarna Pareltjessoep, een groentensoep met worst en grutten. Erg lekker!
Ondertussen stonden The Spambrothers Engelse liederen te spammen in de voorkamer.

Klik

Wat verder op de tafel waren de zoetigheden; Perencrumb (Engels!) om te proberen en Broeder om te kopen. Broeder is een soort gekookt brood met o.a. reuzel, krenten en spek waar ik mijn moeder en grootvader altijd over hoorde, maar dat ikzelf nooit heb mogen proeven. Ik greep dus de kans en kocht Broeder met stroop en ook nog een flinke bak Pareltjessoep, om lekker thuis na te genieten.
Dat ga ik dus nu maar snel doen!

Klik

2 Comments »

 1. Mevrouw Gerritsen said,

  December 10, 2006 @ 21:02

  Heb je daar een recept van?

 2. Inez said,

  October 27, 2014 @ 00:34

  Beste Wildplukker,

  Graag nodig ik je uit om onze Broeder pagina te liken.
  Je bent van mening dat onze broeder een klont deeg is met niks.
  Maar in de Zaanstreek is het nog steeds een groot succes.
  Pareltjessoep hebben we dit jaar (ons allerlaatste jaar overigens in het Raadhuis met Dromen over Feest) maar wel een andere overheerlijke soep alsmede de huisgemaakte Graved Lachs. Dus je bent van harte welkom om kennis te maken met ons.

  Vr, gr. Martin en Inez

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image