`

borrel gewenst

De vlierbloesemwijnen borrelen nog steeds niet! Ik heb er voor de zekerheid nog wat extra gist bijgedaan, misschien was de giststarter wat lui.

Ik heb mezelf maar gerustgesteld met een glas water met vlierbloesemsiroop. Die is ten minste klaar! Ook lekker met een scheut koude wodka.

 KLIK VOOR MEER

Siroop van Mandarijntje volgens wildplukkerrecept.

3 Reacties »

  1. Mevrouw Gerritsen said,

    juni 21, 2006 @ 10:20

    Mischien kunnen we ook vlierbloesemsorbet maken? Dat lijkt me ook heel delicaat, met een scheutje wodka natuurlijk.

  2. Mevrouw Gerritsen said,

    juni 21, 2006 @ 11:01

    Laat ik nu een recept vinden in mijn ijsboek.

    1 eiwit
    150 ml vlierbloesemsiroop
    450 ml astispumante of andere mousserende wijn.

    Klop de eiwit tot slappe pieken en spatel het voorzichtig door de vlierbessensiroop en de asti spumante. Als je er eerst één lepel doorschept en daarna de rest gaat het makkelijker. Draai van dit mengsel een sorbet. Dit is een vrij luchtige, zachte sorbet.

    Ik ben benieuwd!

  3. Wildplukker said,

    juni 21, 2006 @ 11:10

    Lijkt me heel lekker. Ga ik zeker een keer proberen. Is eigenlijk wel wat voor Mandarijntje als ijs-expert.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image