`

oesterzwammen en fluweelpoten

Klik

Fluweelpootje - Flammulina velutipes

Door het ongekend zachte verloop van de winter sukkelt de paddenstoelenwereld nog een beetje door. Vandaag rond de Gaasperplas gewandeld en diverse eetbare paddenstoelen gevonden. Nu is het de tijd van de Fluweelpootjes. Deze typische wintersoort kan een flinke vorstperiode doorstaan en is tot in februari te vinden. Het is een goede verzamelsoort met lekkere hoeden. Het is geen lekenwerk want er bestaat een dodelijke paddenstoel die er wel wat op lijkt, de Dennenbundelzwam. Weet je het dus niet zeker, afblijven maar!

Ze groeien op dood hout van vooral wilgen op natte plekken, geen probleem dus in Nederland. Rond Amsterdam kun je ze overal vinden. Een goeie route is langs de Gein waar ook vaak Gewone oesterzwammen te oogsten zijn.

Gewone oesterzwam - Pleurotus ostreatus

Klik

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image