`

bouillon

Bouillon

Bereidingstijd: 60 minuten

Al enkele weken is Wildplukker in de ban van de maaltijdsoepen. Iedere dag (bijna) weer een andere variatie: met diverse bonen, groentes, worsten, aardappel, waterkers, bieten of wat al niet. Uteindelijk waren er alleen toppers. Floppers werden net zolang bewerkt tot ze weer karakter kregen.
De komende weken zullen er diverse recepten volgen van de geslaagde varianten. Nu eerst de basis: bouillon.

Hoewel je bouillon zo kunt kopen of met een blokje kunt bereiden gaat er niets boven zelf gemaakte bouillon. Hieronder een eigen variant die puur ook heerlijk is om te drinken en zo is gemaakt.

Benodigdheden voor 4 personen:

2,5 liter water
handvol gedroogde Hoorn-van-overvloed (Trompet de mort)
2 plakken gedroogd Eekhoorntjesbrood of Kastanjeboleet
5 flinke bladeren verse citroenblad (diepvries van de Toko)
kruidenbuiltje
of
halve eetlepel slakkenkruiden (persillade pour escargot)
of
(desnoods) 1 blokje kruidenbouillon
grof zeezout naar smaak

Bereiding:

Doe alles behalve het zout in een pan. Verkruimel de Hoorn-van-overvloeden goed fijn. Het geheel 60 minuten op een zacht vuurtje laten trekken. Op smaak brengen met grof zeezout. De citroenbladeren en de plakken Eekhoorntjesbrood of Kastanjeboleet verwijderen en de bouillon is klaar.

4 Reacties »

  1. Plasticpeter said,

    maart 6, 2007 @ 02:16

    Dat zouden we meer moeten doen…

  2. elise said,

    maart 13, 2007 @ 17:46

    mooie site zeg!

  3. de wildplukker said,

    maart 16, 2007 @ 17:37

    Dank je wel!

  4. Mevrouw Gerritsen said,

    maart 19, 2007 @ 11:41

    Ik wacht in spanning op de rest!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image