`

maaltijdsoep 1

Aardappelpompoensoep met chorizo en Calvados

Benodigdheden voor 4 personen:

2 ons Adzukibonen
4 ons pompoen Red Kuri
grote teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
2,5 liter bouillon (zie 5 maart >>)
aubergine
2 stengels bleekselderij
5 flinke roseval aardappelen
1 theelepel kerrypoeder of -pasta
2 ons chorizoworst
½ deciliter Calvados
bosveldkers of tuinkers
crème fraiche

Bereiding:

Laat de Adzukibonen miniaal acht uur van tevoren weken in de bouillon.
Bak de pompoen in kleine blokjes samen met de klein gesneden knoflook in een koekenpan bruin in de olijfolie. Blussen met water en helemaal gaar laten worden. Laten afkoelen en pureren.
Breng de bouillon met de bonen aan de kook en doe hier de in blokjes gesneden aubergine en in plakjes gesneden bleekselderij in, samen met de kerry. Het geheel vijftien minuten laten koken. Voeg de aardappels in plakjes toe en nog vijftien minuten laten koken.
Voeg de in plakjes gesneden chorizo en de pompoenpuree toe. De soep nog vijf minuten laten nakoken. Op het laatst de Calvados toevoegen.
Serveren met een lepel crème fraiche en gesnipperde bosveld- of tuinkers.

Tip:
De aardappels kunnen ook apart gekookt worden, en dan pas op het laatst in de soep gedaan worden. Kook dan wat extra voor de volgende maaltijdsoep.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image