`

maaltijdsoep 2

Wortel-courgette-venkelsoep met pangafilet

Benodigdheden voor 4 personen:

2 ons rijst
4 eetlepels olijfolie
halve courgette (lichtgroene, toko)
grote teen knoflook
1 rode ui
2 flinke pangafilets
kwart pakje roomboter
2,5 liter bouillon
2 ons wortelen
twee laurierblaadjes
halve venkel
12 gepelde grote garnalen
handje pistachenootjes

Bereiding:

Maak een heldere groentebouillon. (Zie het recept op 5 maart, maar dan zonder de Hoorn-van-overvloed en andere paddenstoelen.)

Kook de rijst van tevoren.

Snij de courgette in blokjes, de rode ui in ringetjes en fruit ze samen met de gesnipperde knoflookteen even aan in de olijfolie.
Deel de pangafilets in tweëen zodat er vier stukken zijn en bestrooi ze met peper en zout. Zet een ruime braadpan klaar met de roomboter erin.

Breng de bouillon met de in plakjes gesneden wortelen aan de kook. Voeg de twee laurierblaadjes, de courgette en uieringetjes toe. Snij de venkel in reepjes en voeg deze na 20 minuten samen met de garnalen toe aan de borrelende soep.

Bak de 4 stukken pangafilet nu in de pan met roomboter in 15 minuten aan beide kanten gaar.

Ondertussen is de soep klaar en kan in grote kommen worden gedaan. Doe eerst twee (of meer naar keuze) eetlepels rijst op de bodem, schenk de soep hierop en leg op het laatst de pangastukken erop. Strooi hier nog enkele pistachenootjes over, eventueel wat reepjes daslook uit de natuur en serveren maar…

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image