`

vertier met vlierbessenbier

Op deze voor het geluk geschapen dag — de zevende van de zevende van de zevende oftewel 7-7-7 — besloot Wildplukker om af te reizen naar Texel om daar morgen zijn verjaardag met Mandarijn door te brengen.
Dat het geluk mee zat bleek wel op de boot. Wildplukker was de laatste die mee mocht met een exta tussenvaart, mede dank zij zijn kleine autootje dat nog net paste. Terwijl hij de achterklep open had om nog wat spullen te pakken werd hij door een personeelslid van Teso (Texels Eigen Scheepvaart Onderneming) verzocht deze dicht te doen, anders kon de laadklep van de boot niet dicht.

Klik

Op Texel is een nieuw biertje aangekomen. Een loodsman heeft het volgens de reclame net aan wal geloodsd. Het heeft de naam Zeeschuimer en `Zeeschuimer is het eerste Hoornder Loodsbier. Het bier heeft een speciale Hoornder melange door toevoeging van duindoorn- en vlierbessen en Texelse Honing’, aldus de Loodsbierwebsite.
We proberen het allebei. Mandarijn vindt het lekker, ik vind het wat zuur maar het smaakt wel. Het heeft iets van Kriekenbier, maar dan niet zo zoet, en het is zeker een aanrader.
Wie het wil kopen moet waarschijnlijk wel goed zoeken want aan ‘de overkant’ is het moeilijk te verkrijgen.

Klik

Gelukkig zet de bewolking niet door en al snel veschijnt er een hemelsblauwe lucht. We eten lekker buiten en maken een wandeling rond het dorp.

Klik

1 Comment »

  1. B·ªs, said,

    July 30, 2007 @ 16:50

    Een eigen glas horende bij het bier is er nog zekere niet, gezien het glas van een wel edele concurent. Gaatje in de markt?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image