`

wilde rucola of raketsla

Klik

Vanmiddag heb ik even een nieuw stukje IJburg verkend. Een bouwterrein dat opgespoten is en nu ligt in te klinken, vormt een ideaal biotoop voor pionierplanten.
Tot mijn verbazing staat hier wederom overal wilde raketsla. Waar het vandaag komt blijft een raadsel en enkele plantenkenners verzekeren mij dat het toch echt uitgezaaide kultuurplanten zijn. Afkomstig van Italianen wist éen iemand mij te vertelen. Nou verwacht ik veel gekke dingen op deze afgelegen plek op IJburg maar Italianen heb ik hier nog nooit gezien.

Ik heb in de Flora een raketsoort gevonden die er op lijkt. Deze heeft echter als kenmerk dat hij een onwelriekende geur verspreidt. Zou het kunnen zijn dat onze voorvaderen Raketsla een onwelriekend kruid vonden?

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image