`

herinnering verlicht

Klik

Herinnering verlicht was dit jaar de titel van de Allerzielenviering van begraafplaats en gedenkpark De Nieuwe Ooster. Vorig jaar maakte Wildplukker nog de banieren, dit jaar deed hij niets. Ook vriend Wilgenman die in beide voorgaande jaren van de partij was, liet verstek gaan. Hij was het o.a. niet eens met de datumwijziging; het hoort immers op 2 november gevierd te worden! Wildplukker had geen smoes, hij had de hele maand oktober paddenstoelen gepland.

Dit jaar was het de beurt aan goede vriend Meneer Gerritsen. Hij had maar liefst drie kunstprojecten verzorgd. Reeds bij het verlaten van de aula zagen we - Wildplukker liep met Meneer en Mevrouw Gerritsen de route - aan het einde van de hoofdlaan een schitterende van kleur veranderende boom. In de boom was een zwart gat zichtbaar met een lichtje erin:

Non klik

Klik

Niet lang daarna kwam zijn ware spectakel: een dak van laserstralen zette een deel van de route uit en we wandelden allen “Into the light”.

Klik

Halverwege op de vijver was nog een werk van Meneer Gerritsen te zien: woorden uit het gedicht “In Memoriam” van J.C. Bloem draaiden als schimmig verlichte damschijven op het water en in de spiegeling waren de woorden leesbaar:

Klik

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image