`

rondje Ransdorp

Even een frisse herfstneus halen, dacht Wildplukker vandaag. Hij wilde nog steeds eens een bezoekje brengen aan Zuivelboerderij Dikhoeve, alwaar ze kaasjes maken van eigen schapenmelk onder de naam SKAEPSROND.
De beesten worden na het aflammen 2 x per dag gemolken in een Rapid-Exit zij-aan-zij 2×14-stands melkstal, aldus de wervende tekst op de website. Dat moest ik zien!
De boerderij is iedere zaterdag van elf tot vier open. Ik overwoog nog te bellen voor de zekerheid, maar kon geen telefoonnummer vinden. Nou ja, het is hier geen Frankrijk, we zijn Hollanders! Als we zeggen dat we iedere zaterdag van elf tot vier open zijn, dan zijn we iedere zaterdag van elf tot vier open!

Klik

Via de Zeeburger- en Schellingwouderbrug ben je vanuit Amsterdam-Oost binnen een half uur in Ransdorp. Vanaf de twee bruggen geniet ik van de natuur die zich onbespied waant.

Klik

Onder de brug blijkt de waterstand laag, niet vaak ligt het er zo droog bij:

Klik

Bij de boerderij aangekomen bleek ik precies de verkeerde kant opgefietst te zijn… niemand thuis… ze zitten in Noord! Vervloekte boeren, het lijken wel Fransen.

Klik

Via Durgerdam weer terug naar de Zeeburgerbrug. Hier tref ik vlak bij het asielzoekerscentrum een bord naar een antiekwinkel:

Klik

Nooit eerder gezien hier. Binnengekomen ontpopt zich een paradijsje, het paradijsje van Rob Brilman. Hij maakt ook eigen meubels van aangespoeld IJsselmeerhout. Absoluut een aanrader!

Klik

Thuisgekomen bleek ik niet goed gekeken te hebben: de Dikhoeve is maar tot 30 oktober open. Volgend jaar beter!

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image