`

speelbos in Geesterambacht

Klik voor meer

Omdat we de smaak te pakken hadden, reisden Wilgenman en Wildplukker af naar het noorden om daar de aanzet te geven voor weer een volgend speelbosje. Deze keer op een recreatieterrein bij Geesterambacht.
Het werk bestaat nu uit het graven van geultjes waar morgen samen met een schoolklas wilgentenen in geplaatst zullen worden.

Get the Flash Player to see this player.  

Het weer is nog guurder, het aantal meters spitwerk zou het graven van cirkels voor vijf hutjes met een doorsnee van ongeveer 2 meter zijn. Wilgenman had vergeten te vermelden dat daar nog 40 meter tunnel bijkwam, maal twee geultjes is 80 meter spitwerk extra…

De saaie kale vlakte rond een met water gevulde zandput en een aantal paden maken het recreatiegebied tot een toonbeeld van gebrek aan creativiteit en al te bekende monotone eenheidsworst. Het feit dat ze Wilgenman gevraagd hebben voor een speelbos is het enige wat voor deze plek spreekt.

Het begint te sneeuwen op de winderige vlakte en de werklust zakt tot een minimum. Gelukkig zijn we toch vroeg klaar. De kou maakt dat we flink op tempo gespit hebben.

Klik voor meer

We besluiten nog even bij Vos langs te gaan. Hij woont vlakbij in Zuid-Schermer. Een bak koffie of thee zou welkom zijn maar vooral is Wildplukker geïnteresseerd in de schuur waar Vos en zijn vrouw cursussen in vlechten geven. Vos heeft de schuur helemaal bekleed met leemstukwerk op gevlochten wilgentenen. Deze techniek ga ik ook gebruiken voor de hut in Frankrijk…

Klik voor meer

Als we aankomen op de boerderij is iedereen in de schuur aan het vlechten. Het is net tijd voor de wekelijkse vlechtclub. Een ambachtelijk tafereel ontvouwt zich voor mijn ogen. Ik snuffel wat rond en maak foto’s die ik misschien kan gebruiken voor de website van de Vereniging van Vlechters.
Overal hangen manden…

Klik voor meer

Nu - later op de avond - inspireren de afgelopen dagen me tot het maken van wat voorbeelden voor het Vlechtersbulletin, het lijfblad van de VvV. Nog even en dan ga ik naar Frankrijk en kan zelf aan de slag…

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image