`

all creatures great, small and dead

Klik voor meer

Klik voor meer

Gisteren eindelijk afgereisd naar Domain de Moiron. Ongeveer 4 maanden ga ik hier doorbrengen, vooral om een retraitehuisje in het bos te bouwen, maar daarover later meer. Bij de eerste wandeling ontwaar ik vreemde signalen in het bos. Rode markeringen van duistere aard markeren een wellicht sinister ritueel…? Bloed aan de paal?

Klik voor meer

Ik had het kunnen weten. Kort daarna volgen de eerste signalen van de dood. Een eerstejaars groenling - of iets wat er op lijkt - drijft even verderop in een karrespoorplasje op het pad. Alsof het net uit de lucht is komen vallen… Op het landgoed in het kastanjelaantje ligt een dode buizerd. Ook deze lijkt net uit de lucht gevallen. Bij nader onderzoek lijkt het ook een jongeling. Waarschijnlijk van uitputting gestorven: het heeft nauwelijks vet op het borstbeen. Ondervoed en uitgeput heeft het tegen de huidige gure voorjaarsbuien met hagel en sneeuw geschuild in de kastanjeboom. Tevergeefs… Landheer Moctezuma wil het wel laten opzetten. Ik heb mijn bedenkingen bij deze ontheiliging maar ach… sentimenteel ben ik ook niet. Hij bergt het lichaam op in de diepvries.

Klik voor meer

Niet veel later keert Moctezuma terug met een dood knaagdier. Tijdens het ploegen was hij de rakker tegengekomen. Hij moppert dat deze beesten al tijden lang zijn groente in de moestuin notabene van onderaf wegeten. Na veel speurwerk in boeken denken we aan een woelrat alhoewel zijn staart wat kort is. Woelratten kunnen inderdaad gangen in de tuin graven en dan van onderaf je worteltjes opeten.

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image