`

de rune van Wolf

Vele malen hebben we reeds gehoord van de ruïne van Wolf. Samen met medevrijwilligger Timmerman trekken we op onze vrije dag er op uit om deze ambachtelijke hoeve te bekijken en verder wat rond te snuffelen in de omgeving. We treffen na 30 kilometer al deze prachtige ruïne aan van een kathedraalfolly op een gigantisch maar verwaarloosd landschap.

Klik voor meer

Op de begraafplaats ernaast vinden we nog een schamel familiegraf van de graven van Bourgogne. Is het hun landgoed dat hier wegkwijnt?

Klik voor meer

Aangezien we zelf beiden in ieder geval ook Bourgondiërs zijn stoppen we bij een echt ambachteljke slager. Deze blijkt van goddelijke allure te zijn. Alles van vee uit eigen streek. Voor de liefhebbers: Dispot in Monthureux-sur-Saone.

Klik voor meer

Bij Wolf aangekomen vallen we midden in een rondleiding. Drie-en-een-half uur later zitten we aan de thee, onder de indruk van zijn kunstzinnige projecten en zonder maar n foto gemaakt te hebben.

1 Comment »

  1. Jeroen said,

    August 3, 2008 @ 09:35

    Hallo, zoekende naar wat info voor mijn vakantie stuit ik op deze website. Kunt u mij ook vertellen waar de kathedraalfolly ligt? Omdat u in het artikel het ook over Monthureux sur Saone, onze vakantiebestemming lijkt het me wel leuk deze kathedraal te bekijken.

    Met vriendelijke groet, Jeroen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-Spam Image